Pace şi Lumină, Iertare şi Iubire!

„Iisus doreşte de la toţi credincioşii lumii o linişte de adâncime: liniştea credinţei în Dumnezeu. Aceasta ar da de înţeles că în jurul unui om liniştit (din cauza rădăcinilor lui în cer) se face linişte pe pământ.”„Convertirea talentelor este un mare talent. Înzestrările lui Dumnezeu nu sunt date ca simple ornamente de care să ne bucurăm numai noi.” „Iertând, ştergi ce ierţi. Ce ierţi la altul, ţie ţi se şterge. Judecata aceasta te scoate de sub judecată.” Părintele Arsenie Boca


vineri, 28 februarie 2014

ADN-ul este influențat de cuvinte...

„Multe religii au vorbit despre această transformare, iar acum ea devine realitate...”
Să fim mai atenți la cuvintele noastre și la gândurile noastre.
Suntem ceea ce gândim.
Grazyna Fosar și Franz Bludorf arată că ADN-ul poate fi influențat și re-programat prin cuvinte și anumite frecvențe. Aceste descoperiri deschid calea unui nou tip de medicină, în care ADN-ul poate fi re-programat folosind cuvintele și anumite frecvențe, deci fără a-l secționa și înlocui anumite gene. Chirurgia genetică are un concurent redutabil!
Doar 10% din ADN-ul uman este folosit pentru a fabrica proteine. Doar această mică parte face obiectul cercetărilor occidentale, deja cunoscute și popularizate. Restul de 90 % este considerat „material de balast”, adică fără importanță. Cu toate acestea, cercetătorii ruși, convinși că natura nu este deloc risipitoare, s-au alăturat unor lingviști și geneticieni hotărâți să descopere adevăratul rol al celei mai mari părți din adenomul uman. Rezultatele și concluziile acestor cercetări sunt revoluționare!

Cuvintele care vindecă
Conform acestora, ADN-ul uman nu este doar responsabil pentru construirea corpului nostru, dar servește și ca depozit de informații și cale de comunicare. Adică, un fel de Internet. Lingviștii ruși au descoperit că întregul cod genetic ‒ îndeosebi partea de 90%, declarată inutilă de occidentali respectă aceleași reguli folosite în toate limbile umane. Astfel, ei au comparat regulile sintactice (modul în care cuvintele formează fraze și propoziții), semantice (studiul înțelesurilor într-un anumit limbaj) și cele gramaticale de bază.
Astfel, au descoperit că moleculele alcaline din ADN respectă regulile gramaticale obișnuite, folosite în toate limbajele umane. Cu alte cuvinte, limbajele umane nu au apărut „la întâmplare”, ci sunt rezultatul ADN-ului.
Biofizicianul și biologul rus Piotr Gariaev și colegii săi au explorat și comportamentul vibrațional al ADN-ului, adică efectul anumitor frecvențe asupra acestuia. Concluzia este stupefiantă: cromozomii vii funcționează exact ca și computere holografice/solitonice, folosind radiație laser, generată endogen chiar în interiorul ADN-ului!
Cu alte cuvinte, ei au reușit să moduleze anumite modele vibratorii pe o rază laser, cu care au influențat ADN-ul și informația genetică. Și, din moment ce structura ADN-ului este aceeași cu cea a limbajului uman, se pot folosi cuvinte și propoziții în mod direct, pentru a influența ADN-ul, nefiind nevoie de nicio decodificare.
Acest lucru s-a demonstrat experimental!
ADN-ul viu (din țesuturi, nu „in vitro”) reacționează prompt la raze laser modulate prin cuvinte și propoziții, dar chiar și la unde radio, dacă se folosesc frecvențele corespunzătoare. În acest fel se explică științific, de ce afirmațiile, antrenamentul autogen, hipnoza și gândirea pozitivă pot avea efecte atât de puternice asupra omului.
Este, deci, normal și natural ca ADN-ul să reacționeze la limbaj. În timp ce cercetătorii occidentali extrag „chirurgical” anumite gene din lanțul ADN și le introduc în altă parte, pentru a face experimentări, rușii au lucrat entuziaști la dispozitive care le permit să influențeze metabolismul celular prin frecvențe radio și luminoase corespunzătoare și astfel să repare anumite defecte genetice.
Grupul de cercetători al lui Gariaev a reușit să demonstreze că, folosind această metodă, pot fi reparați cromozomii afectați de razele X. Mai mult, ei au „capturat” modele informaționale dintr-un ADN și le-au transmis altuia, în acest fel re-programând celulele pentru un alt genom. Astfel, au transformat embrioni de broască în embrioni de salamandră, doar prin transmiterea modelului informațional corespunzător!
În acest fel, întreaga informație a fost transmisă fără niciun efect secundar, de tipul celor întâlnite în practicile occidentale. Aceasta reprezintă una dintre cele mai mari revoluții în știința medicală, care va duce cu siguranță la transformări uluitoare! Rezultatele spectaculoase au fost obținute doar prin folosirea vibrațiilor și a limbajului, în locul tehnicilor oarecum „barbare”, de chirurgie moleculară. Aceste experimente arată imensul potențial al geneticii vibraționale, care are evident o mai mare influență în formarea organismelor față de procesele biochimice ale secvențelor alcaline din ADN (partea de doar 10% din total).
Învățătorii spirituali și esoterici cunoșteau, de mii de ani, faptul că acest corp uman este programabil prin limbaj, cuvinte și prin gând. Acum s-a demonstrat și explicat științific acest lucru. Desigur că frecvența folosită trebuie să fie cea corespunzătoare. Și, de aceea, nu oricine are succes totdeauna sau nu obține rezultate de aceeași anvergură. Omul trebuie să „lucreze” asupra proceselor interioare și să obțină o anumită maturitate spirituală, pentru a putea stabili o comunicare directă și conștientă cu ADN-ul. Cercetătorii ruși lucrează la un dispozitiv care va asigura succesul, cu condiția folosirii frecvenței corecte.

Fiecare face propria revoluție interioară
Însă, un om cu o conțtiință spirituală înaltă nu are nevoie de niciun fel de dispozitiv! El nu depinde de vreun aparat, pentru a-și reprograma ADN-ul. Fiecare dintre noi poate să realizeze acestea, iar știința confirmă! Cercetătorii ruși au descoperit că ADN-ul uman creează tipare morfologice în vid și produce așa-numitele „găuri de vierme” magnetice. Acestea sunt echivalentele microscopice ale celebrelor „poduri” Einstein-Rosen, care se găsesc în apropierea găurilor negre cosmice și care fac legătura între două puncte foarte îndepărtate, un fel de scurtătură. 
Acestea sunt ca niște tunele, având capetele în diverse zone din cosmos, prin care informația poate fi transmisă în afara legilor spațiului și timpului. ADN-ul atrage astfel de informații din macrocosmos și le transmite conștiinței noastre. Este ca un rezonator multiplu, ca un aparat de radio capabil să recepționeze mai multe posturi diferite, în funcție de frecvența pe care acestea emit.
Acest proces de hipercomunicare este extrem de eficient, într-o stare de relaxare profundă. Stresul, grijile sau un mental hiperactiv obstrucționează acest proces și informațiile primite sunt distorsionate și inutile. Natura folosește acest fel de hipercomunicare, de milioane de ani. Omul modern cunoaște doar o mică parte, sub numele de intuiție.

Rasa Umană se transformă la nivel celular
Fiecare persoană are o spirală dublă de ADN, însă acum există și alte spirale. Se pare că, în viitor, oamenii vor dezvolta 12 spirale de ADN. Misticii din toate timpurile au considerat că principiile fundamentale ale creației sunt lumina și sunetul
Astăzi, știinta tinde să valideze această intuiție spirituală, printr-o nouă concepție asupra realității. Învățătorii ezoterici și spirituali au știut dintotdeauna că trupul nostru poate fi programat prin limbaj, cuvinte și gând. În prezent, acest lucru a fost demonstrat și explicat. ADN-ul uman este un fel de Internet biologic și, în multe aspecte, superior celui artificial”, spune Monica Vișan, de la Editura For You, prin bunăvoința căreia am intrat în posesia acestui material. 

Copii angelici sau supraumani? 
Dr. Berrenda Fox, cercetător în domeniul testării și terapiei imunologice, a dovedit prin teste de sânge că unele ființe au dezvoltat noi lanțuri în ADN. 
Ea spune: „Există schimbări majore, mutații care nu s-au mai petrecut, după geneticieni, de când se presupune că viața s-a ivit din apă”. 
Cu câțiva ani în urmă, în Mexico City a fost o convenție a geneticienilor din toată lumea și subiectul principal a fost legat de schimbările care se produc la nivelul ADN-ului. 
Ni se întâmplă cu siguranță o transformare evolutivă, numai că încă nu știm în ce anume ne transformăm. Schimbările nu au fost spuse public, deoarece comunitatea științifică se teme să nu înspăimânte populația. 
Totuși, oamenii se schimbă la nivel celular. „Lucrez chiar acum cu trei copii care au 3 spirale de ADN. Mare parte dintre oameni știu și simt asta. Multe religii au vorbit despre această transformare, iar acum ea devine realitate, în moduri diferite. Știm că este o mutație pozitivă, chiar dacă fizic, mental și psihologic poate fi înțeleasă greșit și poate înspăimânta”, spune dr. Berrenda Fox. 
Acești copii speciali, telepatici, din ce în ce mai numeroși în ultimii ani, pot muta obiecte în cameră, doar concentrându-se asupra lor sau pot umple pahare cu apă, doar privindu-le. 
Poți să te gândești că ar fi angelici sau supraumani, dar nu sunt. Ei sunt ceea ce vom deveni noi, ca specie. Pământul își înalță vibrațiile. Sistemele noastre imunitare și endocrine pun cel mai bine în evidență aceste schimbări. 
Testele pe adulți care sufereau numeroase transformări ale organismului, dar și ale conștiintei au arătat că, de fapt, aceștia treceau printr-un proces de formare a unei noi spirale de ADN. Câțiva o aveau deja pe a treia. 
Cert este că Pământul și orice există aici, în această lume, își înaltă vibrațiile. Problema este că aceia dintre noi care sunt mai în vârstă și aleg să se schimbe trebuie să treacă prin multe transformări fizice. Cei mai mulți dintre oamenii care trec prin acest proces aleg să aibă o nouă profesie, un nou mod de a gândi sau cel puțin încep un alt mod de viață. Chiar dacă se pot simți bolnavi, obosiți sau deznădăjduiți la un moment dat, acesta e un dar. 
Li s-a acordat o șansă de a-și schimba atât structura ADN-ului, cât și organismul, într-unul mai sănătos, mai luminos, ceea ce-i poate integra în noua generație. Întreaga viață a planetei se modifică. Susanna Thorpe-Clark, în articolul său „Viziunea totală”, dezvoltă implicațiile schimbărilor ADN, la ființele umane. 
Astfel, în prezent, ne modificăm structura ADN (care are acum două spirale) într-una nouă, ce va cuprinde mai multe spirale întrepătrunse. Însă nu doar noi, oamenii, ne schimbăm. Întreaga viață de pe planetă suferă aceleași modificări, pregătindu-se pentru o nouă stare de existență. 
Noile condiții necesită să renunțăm la vechile concepte mentale și emoționale, numite „de vibrație joasă”. Ca și moartea, renunțarea la vechile concepte este foarte importantă în procesul de schimbare, de evoluție umană. 
Astfel că trecerea la un nou mod de viață ne cere să renunțăm la modul actual de a vedea lucrurile, la modul de a forma relații interumane, mai ales că majoritatea modelelor curente nu pot face față noilor condiții de viață. 
Prin urmare, nu e de mirare că există deja foarte multă frică, anxietate, neliniște în legătura cu viitorul nostru, mai ales că deja aceste schimbări au început să se simtă, deși mulți dintre noi nu le conștientizăm.
De asemenea, modificările fiziologice ale corpului uman încep să se intensifice și din această cauză apar diverse simptome temporare. 
Editura For You
sursa: Active Information Media

marți, 25 februarie 2014

SIMPTOME ALE ASCENSIUNII...

Primele și cele mai frecvente simptome ale Ascensiunii sunt:
l oboseala, epuizarea, iritabilitatea, furia, senzația de singurătate, tristețea, frustrările.

În voi se dau lupte grele și fiecare dintre voi reacționează diferit. Unii sunt chiar bucuroși că aceste simptome se manifestă, asta însemnând că ei se curăță, dar alții nu sunt deloc fericiți de ceea ce simt, se dau în ei lupte grele și sunt supărați pe tot și toate fără vreun motiv aparent.

Somnolența și oboseala cronică sunt și ele parte din  ascensiune, puteți să vă simțiți uneori foarte obosiți, deși ați dormit destul, somnul este un semn că trebuie să vă odihniți, să lăsați timp corpului vostru să integreze energia și codurile care ni se aplică în această perioadă.

Puteți să vă simțiți destul de loviți de viață în acest proces, toate aceste simptome să vă întunece raționamentul, dar să știți că dacă sunteți atenți și știți din ce motiv treceți prin aceste curățări nu veți simți chiar așa de rău, lucrurile se îmbunătățesc, nu vă ține prea multe zile o curățare sau o integrare energetică. Voi, prin calm și meditații, ajutați acest proces și puteți să ieșiți mai putin șifonați.

Toți cei care au intrat în ascensiune trec prin acest proces; integrați în voi o mare cantitate de informații, așa că ele, până se aliniază cu noul Om care deveniți, o să vă creeze destule neplăceri. Cu puțină înțelegere, acest proces poate fi simțit mai puțin acut, cereți sprijin când intrați în conuri de umbră, informația vă poate ajuta să înțelegeți ceea ce vi se întâmplă.

Tot acest proces va transforma corpul din carbon în unul pe bază de siliciu, o să aveți un organism de lumină îmbunătățit. Fiți blânzi cu propriul vostru corp, odihniți-vă suficient, hrana curăță, aveți grijă de voi.

Vă dau o listă de simptome comune de ascensiune:

l Senzație ca și cum vă aflați într-o oală sub presiune sau în energie intensă, senzație de stres.
l Depresie. Acest simptom se găsește la foarte mulți. 
l Anxietate, panică și sentimente de isterie.
l Nevoia de a mânca des.
l Pofta de proteine; corpul folosește o cantitate mare de combustibil în acest proces. 
l Dureri neobișnuite manifestate în diferite părți ale corpului.
l Gât rigid în partea superioară și dureri de spate.
l Erupții cutanate și diaree. 
l Dureri de inimă și palpitații.
l Transpirații nocturne și bufeuri.
l Perioade de somn foarte profund.
l Căderi emoționale, plâns.
l Senzații de frig cu incapacitatea de a vă încălzi. 
l Vise vii, sălbatice și uneori violente.
l Amețeală, pierderea echilibrului, vertij.
l Dureri ale corpului, oboseală extremă; apar deoarece corpul își pierde densitatea, trece prin restructurare extremă.
l Vedere încețoșată.
l Pierderi de memorie și dificultăți în a accesa anumite cuvinte.
l Dificultăți în a vă aduce aminte ce ați făcut, cu cine ați vorbit după o zi sau chiar după o oră.
l Dezorientare. 
l Pierderea identității.Vă puteți uita în oglindă și să aveți un sentiment ciudat de deconectare, nu vă mai recunoașteți, imaginea nu vă mai este familiară. Vă detașați de corpul fizic, nu mai aveți atașamente față de el.
l Senzație de ieșit din corp.
l Vedeți și auziți lucruri. În funcție de cât de sensibili sunteți, puteți vedea sfere de lumină sau să simțiți vibrații în tot corpul.
l Puteți să vă imaginați că sunteți nebuni sau că aveți vreo boală mentală din cauza gândurilor care vin la eliberare.
l Dor de casă; doriți să plecați, nu vă mai găsiți locul aici.
l Nu mai prezintă interes pentru voi prietenii, activități pe care le făceați înainte, obiceiuri și locuri și chiar propria casă nu mai are vreo valoare pentru voi.
l Vă schimbați brusc atitudinile și planurile, activitățile, obiceiurile, locul de muncă care începe să vă deranjeze și chiar locuința.
l Planurile devin complet diferite față de ceea ce făceați înainte, mergeți pe direcții foarte diferite.
l Vă treziți noaptea între orele 2 și 4.
l Deveniți foarte sensibili la tot ce vă înconjoară.
l Anumite situații le vedeți ca pe cele mai rele coșmaruri ale voastre, vreți să ieșiți brusc din ele, sufletul vostru vă ghidează în acele momente să ieșiți din acel conflict sau problemă și să vă recăpătăți imediat echilibrul.
l Puteți să auziți zgomote în urechi.
l Căldură de-a lungul coloanei vertebrale, bufeuri repetate, mâini și picioare extrem de calde sau reci.
l Transpirații extreme din cauza fulgerelor fierbinți Kundalini.
l Răceală în interiorul corpului; anumite zone devin foarte reci pentru o perioadă de timp.
l Vibrații în interiorul corpului, zumzet în urechi.
l Energie sub formă de electricitate; vă curentați când atingeți lucruri.
l Spasme musculare, mâncărimi ale pielii, senzații ciudate pe piele, sensibilitate nervoasă.
l Coșmaruri, vise urâte și vise lucide.
l Vă treziți repetat la anumite momente din noapte 01:11; 03:00; 03:33; 04:44; 05:55 AM etc.

Maria


Mulțumim, Maria!
Calm, meditație, rugăciune...
Domnul Iisus ne ajută! Este cu noi și în noi.

luni, 24 februarie 2014

Părintele SOFRONIE SAHAROV: „Cât este de frumos, atunci când cineva începe să gândească asemenea Creatorului acestei lumi!”

Cuvinte ale Părintelui Sofronie Saharov, înregistrate de călugări din Muntele Athos și făcute cunoscute abia acum

by Laurențiu Dumitru, Sfântul Munte Athos

"Eu nu sunt nici grec, nici rus, eu sunt athonit".
 "Am purtat sutana, șaizeci de ani, dar de fiecare dată când mă întâlnesc cu un creștin ortodox sau cu oricare altă persoană, îmi plec capul, jos, în fața lui".
 "Teologia este conținutul rugăciunilor noastre".
 "Părinții din secolul al patrulea ne-au lăsat anumite profeții, conform cărora mântuirea în vremurile de pe urmă va fi legată de dureri profunde". "Trebuie să avem hotărârea de a depăși ispitele, comparativ cu durerile primilor creștini. Toți martorii Învierii lui Hristos au fost martirizați. Noi ar trebui să fim gata să îndurăm orice greutăți".
 "Psihologia aduce cel mai mare rău omenirii de astăzi, pentru că această știință nu ține seama de Revelația Divină, conform Căreia omul este creat după Chipul și Asemănarea lui Dumnezeu".
 "Noi, toți, în fiecare moment al vieții noastre, avem nevoie absolută de harul divin, care este dat omului prin durere și efort. Când ne rugăm dimineața, ne rugăm seara și ne rugăm în fiecare clipă – atunci avem dreptul să spunem: «Doamne, nu mă lăsa, ajută-mă! »"
 "Este esențial să citim Evanghelia, cu care nu se poate compara nicio altă carte. Apoi, viața noastră va fi construită pe Cuvântul lui Dumnezeu. Și vom începe să ne gândim și să luăm decizii în spiritul poruncilor divine. Cât este de frumos, atunci când cineva începe să gândească asemenea Creatorului acestei lumi!".
 "Când începem să avem o viață creștină, toată munca noastră, toată lupta noastră, se îndreaptă către acceptarea, chiar și a dușmanilor noștri, cu dragoste. În aceasta constă mărturisirea martiriului creștin".
 "Viața pământească este, pentru noi, o continuă Judecată a lui Dumnezeu. Dacă urmăm poruncile lui Hristos, atunci harul Duhului Sfânt va veni la noi."
 "Sufletul omenesc este Chipul lui Dumnezeu. El își găsește odihna doar atunci când atinge perfecțiunea".
 "Noi nu ne gândim cum am putea schimba lumea prin propriile noastre puteri. Noi ne străduim să primim putere de la Dumnezeu, pentru a putea acționa, cu iubire, în orice moment".
 "Când harul lui Dumnezeu vine la noi, atunci noi deja trăim aici dimensiunea eternității".
 "Cel mai important lucru în viața spirituală este acela de a face eforturi pentru a primi harul Duhului Sfânt. Se schimbă viețile noastre (mai ales în interior, nu în exterior). Vom trăi în aceeași casă, în aceleași împrejurări și cu aceleași persoane, dar viața noastră va fi deja diferită. Însă, acest lucru este posibil numai în anumite condiții: dacă vom găsi timp să ne rugăm cu ardoare, cu lacrimi în ochi. Dimineața, să cerem binecuvântarea lui Dumnezeu, pentru ca întreaga noastră zi să devină o atitudine de rugăciune".
 "Cine renunță la cruce, nu poate fi vrednic de Domnul și să devină ucenicul Lui. Adâncurile Ființei Divine sunt dezvăluite creștinului, atunci când el se răstignește pentru Mântuitorul nostru. Crucea este temelia teologiei autentice".
 "Marea tragedie a creștinului este incapacitatea de a-și găsi un părinte duhovnicesc (duhovnic). Laicii sunt, ei înșiși, vinovați în acest sens, întrucât nu sunt dispuși să asculte cuvintele învățătorilor lor duhovnicești."
"Viața fără Hristos este fără gust, tristă și părăsită".
Sursa: lonews.ro

marți, 4 februarie 2014

„Dacă lași iubirea din inima ta să îți scalde mintea...”

Ființele iluminate care pășesc printre noi
„Deci, totul este rugăciunea noastră către Dumnezeu...”
„Dacă lași iubirea din inima ta să îți scalde mintea, o să vezi cum gândurile tale își găsesc singure drumul către Cer.”

În această lume complicată în care trăim, am întâlnit zilele trecute un călugăr ortodox de 85 de ani, considerat a avea har conform terminologiei utilizate de confrații săi. Și aceasta, deoarece  făcea vindecări prin rugăciune.
În terminologia mea, îl consider o ființă iluminată. Și aceasta, deoarece trăia simplu, fără nicio urmă de îndoială, starea de unitate. Am înțeles de la el că putem aspira către această stare, putem să ne gândim la ea, dar pasul final este să ajungem să o trăim aici, fizic, în acest plan. Cuvintele lui sunt foarte simple, nu am regăsit la el teorii complicate. Așa și afirma:

„Creația este măreață tocmai prin simplitatea, prin claritatea ei. De câte ori cauți căi complicate de a fi în Dumnezeu, tu de fapt te rătăcești în propria minte. La sfârșitul acestei vieți, sufletul se înnobilează prin clipele în care a iubit, a dăruit și s-a bucurat că era pe pământ.”

L-am întrebat cum se produc vindecările, ce se întâmplă când cineva vine la el.

„Eu, omul, nu mă gândesc că aș avea ceva de făcut, eu mă deschid și las Sfântul Duh să curgă prin mine. Nu întreb niciodată omul de ce a venit la mine, ce problemă are, îi simt doar sufletul cât de greu îi este, și apoi mă rog. Atât fac, mă rog împreună cu el. Și îi spun că este o mare bucurie atunci când doi se strâng în numele Lui, că atunci și El este cu noi. Pentru mine este o binecuvântare când cineva îmi deschide ușa chiliei. Eu nu privesc omul intrând la mine, ci pe Dumnezeu în om pătrunzând în chilie.
La sfârșit, simt cum omul este mai ușor, mai senin. Eu nu trebuie să știu ce greutate purta el, Dumnezeu știe, îmi păstrez doar sufletul deschis și mă rog din toată inima mea. Deci, totul este rugăciunea noastră către Dumnezeu, uneori îi țin mâinile în ale mele, alteori le pun pe creștetul capului. Uneori simt că este nevoie să mai vină, alteori știu că lucrarea s-a făcut. Și miracolul pentru mine nu îl numesc vindecare, îl numesc trezirea omului în Dumnezeu.”

L-am întrebat de ce într-o mulțime agitată, tensionată, nervoasă îmi era mai greu să mă rog și mi-a răspuns:

Atât timp cât îl privești pe Dumnezeu ca fiind în afara ta, o să și găsești motive tot în afara ta. Cauza nu sunt cei din jur, ci cum îl privești tu pe Dumnezeu. Dacă ai credința nestrămutată că El este în tine, realizezi că nimeni nu poate sta între tine și Dumnezeu. Ca să te rogi, cobori în tine, închizi ochii și în inima ta o să găsești liniștea. Acolo te așteaptă Dumnezeu. Mintea este prima care fie se deschide și prin gândurile tale Îl lasă pe El să se manifeste în tine, sau tot mintea este cea care te împiedică. Mintea țese labirinturi și uneori se pierde în propria ei țesătură. Dacă lași iubirea din inima ta să îți scalde mintea, o să vezi cum gândurile tale își găsesc singure drumul către Cer.”

L-am întrebat de ce se agitau, se luptau oamenii ca să ajungă să ia Lumina.

„Te lupți să ajungi mai aproape de Dumnezeu când ai o teamă în tine, o neliniște, o îndoială în ceea ce privește relația ta cu Dumnezeu. Atunci întotdeauna găsești că mai ai ceva de făcut, nu ai făcut destul, mai există încă și acel ceva o să îți aducă apropierea, și cauți, și cauți neîncetat. Dar dacă te oprești din zbucium, din frământare, din căutare, îți dai voie să îl descoperi în tine. Poți trăi o întreagă viață preocupat să îl cauți în afara ta, dar nu cauți unde trebuie. Lupta exterioară este un semn al luptei din sufletul acelor oameni, aspirația lor, năzuința lor, căutarea lor, și acela e modul în care o reflectă.”

L-am întrebat cum, după ore petrecute în picioare, într-o poziție în care nu puteai nici să te întorci, el nu dădea niciun semn de oboseală și nu numai aceasta, în jurul lui oamenii erau foarte liniștiți, calmi. Răspândea o vibrație de pace în jur, care liniștea mulțimea.

Oboseala vine din lupta ființei cu viața. Când te opui vieții, judecând, criticând, mâniindu-te, pierzi viața din tine și obosești, și este și normal pentru că mergi contra curentului. Iubirea este curgerea vieții. Pacea, liniștea se obțin când lași viața să curgă prin tine și nu mai opui rezistență la ceva.
Ai obosit vreodată în timp ce te bucurai, în timp ce iubeai, în timp ce te rugai? Atunci te lăsai purtată de curgerea vieții, nu opuneai rezistență. Atunci te deschideai prin inimă. Obosești când cauți cu mintea, inima nu te obosește vreodată. Și mintea caută neîncetat, mereu găsește altceva de care să se agațe, dar, în esență, mintea își caută liniștea.
Deci, lupta nu este între noi și cei din jur sau întâmplările din viață, ci este între noi și noi, acea luptă interioară este cea care epuizează.”

L-am întrebat cum poți să ieși din această zbatere, pendulare.

„Nu trebuie să te zbați ca să ieși, pentru că te afunzi și mai rău. Și vine o vreme când înțelegi că nu e necesar să te zbați, că totul se întâmplă de la sine, înțelegi că viața curge lin, nu este o strădanie. Lupta are loc până când se coboară această înțelegere, această pace. Nu fugi după Dumnezeu, stai liniștit și lasă-l să se exprime prin tine.”

L-am întrebat cum a ajuns el la această stare de pace, în opinia mea de iluminare, și mi-a spus că s-a rugat către Dumnezeu să îl lumineze ca să poată dărui la cei din jur, cu credință fermă că cererea sa este auzită și îndeplinită, și apoi s-a lăsat purtat de valurile vieții, s-a deschis și i-au venit rugăciunile pe care le simțea cu sufletul. Nu s-a îndoit niciun moment și rugămintea sa la Dumnezeu era să îi dea acest har de a dărui atât timp cât trăiește pe acest pământ. Acesta considera ca fiind cea mai mare binecuvântare, bogăția inimii.
I-am spus că, în opinia mea, biserica s-a îndepărtat de credincioși, a pierdut legătura și într-un fel a întrerupt legătura între Cer și Pământ, în condițiile în care ei aveau puterea să o consolideze.

„Biserica este o instituție alcătuită tot din oameni. Și omul s-a îndepărtat de aproapele său. Și aceasta din teamă: teama de a nu se pierde învățăturile, de a le păstra nealterate. Din frica aceasta și-au concentrat atenția doar pe învățătură și au uitat de ce este mai important cei cărora li s-a adresat Christos prin învățăturile sale. Iisus nu a vorbit ascuns, doar Apostolilor, El a ieșit în lume. Dar și în Biserică sunt oameni și oameni.
Ce poți face tu ca om este să studiezi Cuvântul Întemeietorului, să îl simți, să citești și să alegi acele rugăciuni pe care le simți cu Sufletul, căci dacă doar le rostești fără suflet, ele sunt doar sunete goale. Prin rugăciune, omul se înalță prin Cuvânt care este fapta, prin gând și prin trăire. Acestea trei trebuie să meargă împreună ca să te înalțe. Nu e datoria noastră să îi judecăm pe semenii noștri, așa scrie și în cărți, să nu judecăm, noi folosim piatra de temelie învățătura, și ne găsim singuri calea prin care vorbim cu Dumnezeu.”

Mi-a spus că este foarte important să ascult tăcerea.

„Caută tăcerea, nu urmări șirul cuvintelor mele, ascultă-L pe Dumnezeu în tăcerea mea.”

Și, de câte ori se oprea din vorbit, stăteam cu ochii închiși și auzeam, simțeam sunetul unui fâlfâit de aripi, și vedeam ceva ca un glob imens de lumină deasupra capului lui.
Această ființă se adresa cu un respect deosebit pentru toți cei din jur, cu venerație. L-am întrebat ce simte el când vorbește cu un om.

Eu, când vorbesc cu un om, îl privesc pe Sfântul Duh în el. Să fii lipsit de respect la adresa unui om este ca și cum ai fi lipsit de respect în fața Tronului Lui Dumnezeu. Nu e suficient să Îl vezi pe Dumnezeu într-un înger sau în Fiul Său, uită-te în jur și descoperă-L aici.
Rostește fiecare cuvânt cu respect, rar, nu te grăbi să vorbești. Cuvintele sunt alcătuite din Duhul Sfânt, și când vorbești cu un om, vorbește rar și cu respect, știind că în acel moment Duhul Sfât se manifestă prin tine în lume. Lasă ca fiecare cuvânt să vină din sufletul tău, simte-l înainte să îl rostești, doar așa el va atinge sufletul celui căruia i te adresezi. Ceea ce spui tu, dacă este lipsit de lumina sufletului tău, va trece într-un cotlon al minții, și mintea va uita, dacă ceea ce rostești vine din suflet, acel om va păstra în sufletul lui nu ceea ce eu sau tu am rostit, ci amintirea bucuriei sufletului lui.”

La plecare, doream din suflet să îi dăruiesc ceva, nu știam ce, mă frământam, și mi-a răspuns la întrebarea mea nerostită spunându-mi să fac asupra lui semnul crucii și să îl binecuvântez. Mă gândeam, cum pot eu, omul, să fac acest gest asupra lui, aflat parcă în această lume, dar neaparținând ei și mi-a explicat:

„Când faci ceva cu toata inima, lași puterea celestă a Sfântului Duh să coboare prin tine, căci omul nu binecuvântează cu puterea omului, ci cu cea a Duhului, și în fața Sa toți suntem egali.”

Ființele iluminate pășesc printre noi, neștiute, simple, se simte doar adierea lumilor celeste la trecerea lor prin viața noastră.
Daniela Di

http://www.luminaindigo.blogspot.ro/2011/06/fiintele-iluminate-care-pasesc-printre.html

Mulțumiri și recunoștință, Daniela!
Binecuvântări, tuturor!