Pace şi Lumină, Iertare şi Iubire!

„Iisus doreşte de la toţi credincioşii lumii o linişte de adâncime: liniştea credinţei în Dumnezeu. Aceasta ar da de înţeles că în jurul unui om liniştit (din cauza rădăcinilor lui în cer) se face linişte pe pământ.”„Convertirea talentelor este un mare talent. Înzestrările lui Dumnezeu nu sunt date ca simple ornamente de care să ne bucurăm numai noi.” „Iertând, ştergi ce ierţi. Ce ierţi la altul, ţie ţi se şterge. Judecata aceasta te scoate de sub judecată.” Părintele Arsenie Boca


marți, 13 martie 2012

SCRISOAREA LUI GREGG BRADEN CĂTRE COMUNITATE - 2012

Scrisoarea lui Gregg Braden către comunitate – 2012


În sfârşit, anul 2012 a sosit!
În acest an crucial pentru noi şi pentru lumea noastră, este clar că rolul comunităţii a devenit cheia modului în care navigăm către schimbările uriaşe pe care viaţa pare că ni le-a adus în cale. Profit de această ocazie, ca să-mi exprim recunoştinţa pentru tot ceea ce faceţi pentru ca marea comunitate a lumii noastre să devină un loc mai bun. Aş vrea să ştiţi că nu am fost niciodată mai optimist în legătură cu viitorul şi cu lumea care începe să se contureze în faţa ochilor noştri!
Începând cu tradiţiile orale ale popoarelor ancestrale din lumea întreagă, la cele mai preţuite tradiţii spirituale ale lumii noastre, semnificaţia lui 2012 „fereastra schimbării” nu mai este secretă. Strămoşii noştri ştiau că acest timp al schimbării va veni, pentru că întotdeauna se întâmpla aşa. Ei au înţeles natura ciclică a mediului natural de pe Pământ. (vezi cartea Timpul Fractal, publicată de Editura For You) Ei au mai ştiut şi că viitorul nostru va fi determinat mai puţin de schimbările în sine şi mai mult de noi înşine şi de alegerea fie să ne luptăm unii cu alţii, fie să ne ajutăm unii pe alţii, pe măsură ce trecem prin aceste schimbări. (vezi cartea Adevăr profund, care va fi publicată de Editura For You)
Din diverse motive, cele mai luminate minţi ale timpurilor actuale s-au pus de acord asupra acestui subiect. Oameni de ştiinţă, ingineri, arhitecţi, lideri religioşi şi spirituali din lume ne avertizează că alegerile pe care le facem în viitorul apropiat vor determina soarta naţiunilor, a civilizaţiilor şi viitorul vieţii Aici, pe Pământ. (Crossroads for Planet Earth, Scientific American, September 2005)
Am  fost rugat de mulţi oameni din multe locuri ale lumii să comentez evenimentele din 2011, unde consider că vor conduce ele şi ce putem să aşteptăm de la 2012 şi de la anii care vor urma. În loc să răspund la sute de scrisori, am ales să răspund într-o scrisoare adresată comunităţii.
Decorul este aranjat
Nu este niciun secret că lumea din trecut nu mai există. Modul convenţional de a gândi şi de a trăi, cu care eram obişnuiţi, modul în care găndeam despre slujbele noastre, cariere, bani, bogăţie, securitate, vindecare sau rolul Americii în lume se destramă în faţa ochilor noştri, mai repede decât s-au aşteptat cei care ştiau că aceste schimbări pot veni. Este un adevăr că noi suntem acum martorii celei mai mari schimbări în domeniul puterii, sănătăţii, resurselor şi la nivelul modului în care gândim, consemnate în istorie. Şi chiar dacă experţii au punctele lor de vedere, în legătură cu ce se află la rădăcina unei anumite crize sau ce „a mers rău” în anumite situaţii, când facem un pas în spate şi privim la imaginea de ansamblu, ne dăm seama că motivul pentru care se întâmplă astfel de schimbări masive este că lumea trecutului nu mai este susţinută în contextul actual.
De la ideile legate de energie, economie, tehnologice, până la modul în care gândim în privinţa securităţii şi a modului în care naţiunile lucrează împreună, alegerile făcute în trecut nu mai funcţionează în lumea de astăzi. Pe măsură ce descoperim limitele şi experimentăm consecinţele  marii curbe de învăţare care ne-a dus către 2012, ajungem la un punct de cotitură, cu numai două rezultate posibile: transformarea sau colapsul.
Punctul de cotitură şi alegere, 2012
Dacă tradiţiile străvechi şi ştiinţa modernă subliniază măreţia timpurilor noastre, ele ne reamintesc un lucru extrem de puternic: noi determinăm, prin alegerile noastre, rezultatele. Întrebarea este: Cum facem ca procesul păcii, al cooperării şi al vindecării să funcţioneze în favoarea noastră? Şi, mai ales, cum creăm un mediu cu o economie sustenabilă şi corectă? Un mediu în care să împărtăşim tot ceea ce ne oferă Pământul, într-un mod respectuos şi plin de compasiune, cu tot ce înseamnă viaţa? Un mediu în care să putem crea punţi peste prăpastiile din structura societăţii?
Munca diversificată, pe care am făcut-o în ultimii 25 de ani, este răspunsul meu la aceste întrebări. Alegerile pe care le facem în viaţă sunt o reflectare a modului în care gândim despre noi înşine şi unii despre ceilalţi, despre relaţia cu pământul, despre trecutul nostru. Cred că atunci când lucrurile din aceste relaţii sunt clare, alegerile noastre devin evidente. Cei care mă cunosc personal, ştiu că sunt un optimist. Sunt şi realist, în egală măsură. Sunt optimist în legătură cu viitorul nostru şi recunosc plin de realism că suntem acum pe limita între ceea ce va putea deveni o alegere complet greşită sau o decizie foarte bună. Pentru mine, a şti că există posibilitatea de a alege şi că trăim momente care le oferă putere alegerilor noastre, îmi dă un nou înţeles şi speranţa pentru anul 2012, ca an al manifestării.
O schimbare în gândire
Aşadar, ce cred eu că ne va oferi anul 2012? Sincer, nu ştiu, pentru că suntem încă într-un proces de alegere. Ceea ce ştiu este că, pentru a naşte o lume cu un destin măreţ, va fi nevoie de fiecare dintre noi, de diversitatea credinţelor şi ideilor noastre şi de dragostea pentru viaţa pe care o aducem către comunitate, în loc să ne prăbuşim în întunericul celor mai mari frici pe care le avem. Pentru cei care pot îmbrăţişa, fără să judece, curba de învăţare a trecutului nostru, viitorul poate deveni un loc pentru dezvoltarea unei noi industrii, unde să apară noi locuri de muncă, noi moduri de exprimare personală, a unei noi comunităţi bazate pe un mod sustenabil de a gândi, de a trăi şi de a fi. Pentru cei care se agaţă de modul vechi şi nesustenabil de a trăi, 2012 poate să pară ca o împlinire a celor mai negre profeţii istorice.
Poate ca una dintre cele mai puternice căi de a determina experienţa noastră din lunile care vor urma, este să facem o transformare în gândire, care să ne invite dincolo de întrebarea: “Ce pot să iau din lumea care există Acum?”, pentru a ne întreba: “Ce pot să-i ofer eu acestei lumi care Acum se trezeşte?” Modul în care răspundem acestei întrebări, ca persoane individualizate, devine răspunsul nostru colectiv, la ceea ce va urma.
Personal, nu am avut niciodată un sentiment mai bun în legătură cu viitorul şi cu posibilităţile care ne aşteaptă.
ACUM, totul depinde de noi. Deja, în inimile noastre am ales pacea şi cooperarea.
ACUM este timpul să ne trăim aceste alegeri. Aştept cu nerăbdare să lucrez cu voi în acest an şi dincolo de el.
Copyright © 2012 Gregg Braden. All Rights Reserved.
Sursa: editura foryou


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu